DGS
DGS’ye Nasıl Çalışılır, DGS Nasıl Kazanılır

DGS’ye Nasıl Çalışılır, DGS Nasıl Kazanılır
- DGS’de çıkacak sözel sorular için çalışma stratejiniz şu şekilde olmalıdır;
- Mantık ve Türkçe sorularından oluşan sözel kısım aslında ekstrem bilgi ve çaba gerektiren sorular değildir. Bunları yapabilmek için önemli olan kitap okuyarak hızlanmak ve anlama kabiliyetinizi artırmak ayrıca bolca test çözerek sınav esnasında test çözümü ile kazandığınız hız sayesinde soruları doğru anlayarak hızlı çözüm sağlayabilirsiniz.
- Sınav süresine 1-2 ay kala özellikle bol bol paragraf soruları çözmek, deneme sınavları yapmak sizi sınava doğru odaklanabilme yönünden iyi tarafından etkileyecektir.
- Sözel kısımda en çok dikkat edilmesi gerek bölüm mantık soruları olacaktır. Çünkü sınavda kafanızı karıştırabilecek ve zamanınızı çalabilecek en kritik sorular mantık sorularıdır.
- DGS’de çıkacak sayısal sorular için ise stratejiniz şu şekilde olmalıdır;
- Sayısal bölümde karşınıza çıkacak olan geometri, matematik ve mantık soruları azami ölçüde bilgi gerektiren sorular olacaktır. Bu yüzden eşit ağırlık ve sayısal alanlarından sınava girecek adaylar her halükarda matematik konularını bolca tekrar etmelidir.
- DGS’de çıkacak sayısal sorular görece basit sorular olacağı için şunları yapmanız size hem zaman hem de bolca net kazandıracaktır.
- Özellikle birçok farklı yayının denemelerini bolca çözün.
- Bu soruları çözerken kendinizi sınav ortamında hayal ederek bu durumu konsantre olun.
- Çıkmış sorulara özellikle dikkat edin ve inceleyin.
- Son 2-3 ayınızın kritik olduğunuzu biliyorsunuz bu yüzden, her hafta bir adet deneme çözmeye özen gösterin.
- Ales sınavlarında çıkmış sorulara bakmak da işinize yarayacaktır.
DGS Nasıl Kazanılır?
- İlk aşama kendinize bir çalışma planı hazırlamalısınız.
- Zaman yönetimi konusunda sınava kadar kendinizi iyi hazırlamalısınız.
- Bu söylenen yöntem her kişi için farklı olsa da genellikle tercih edilen çalışma planı;
- Tekrar yapmak- Yeni Konu Çalışmak- Soru Çözmek- Deneme Yapmak- Son olarak genel bir tekrar yaparak çalışmayı bitirmek.
- Sizin için stresli bir zaman dilimi olacağı için planlı, kararlı ve disiplinli olmanız sizin başarıya götürecektir.
- Sınava hazırlanma aşamasında her şeyden önce kendinizi eksik gördüğünüz konularda çalışmanızı yoğunlaştırmalısınız. Bu konuları son ana bırakmak sizi daha çok strese sokabilir ve çalışma sisteminizi sekteye uğratabilir.
- Kendinizi eksik hissettiğiniz konularda eğer elinizden bir şey gelmiyorsa, bir kişi yâda dershane- etüt birimleri gibi yerlerden destek almalısınız.
- Yardımcı kitaplarınızı yanı başınızda olmalı ve sürekli test yâda denemeler yapmalısınız.
- Bu deneme ve testler sonucunda çıkan yanlışlarınızı araştırıp, görerek hem yeni bir şeyler öğreneceksiniz hem de kendinize güveniniz tavan yapacaktır.
Tüm bunlar dışında bu sınavı kazanmak sadece sizin elinizde gerçekçi bir çalışma planı ve disiplini sizi başarıya götürecek yolda destekleyecektir. Herkes için BAŞARILAR!